Fabio De Santis është drejtori i ri i ndarjes së ngjarjeve dhe kongreseve të IEG – Italian Exhibition Group, që do të thotë më pas qendra kongresesh dhe Palacongressi në Rimini dhe Vicenza. Ai zë vendin e Stefania Agostini, emri historik i botës së kongresit italian dhe ndërkombëtar, i cili e udhëhoqi atë për më shumë se njëzet vjet.

Gjatë menaxhimit të tij, sektori i kongresit Rimini fitoi dukshmëri dhe tërheqje ndërkombëtare, në përputhje me zhvillimin e jashtëzakonshëm ekonomik dhe të imazhit të qytetit dhe Rivierës. Rimini Palacongressi i ri u ndërtua në 2011, një xhevahir arkitektonik dhe efikas i krijuar nga Hamburg GMP. Në 2016, me lindjen e IEG, Agostini u thirr gjithashtu të drejtojë qendrën e konventave Vicenza të cilën ajo zhvillon ndërkombëtarisht me markën e re VICC, Vicenza Convention Center. Stefania Agostini ka qenë presidente e Takimit në Itali, drejtoreshë e Komitetit Ekzekutiv të Federcongressi për katër mandate dhe, nga 2012 deri më sot, presidente e Boshtit. Vjeshtën e kaluar Agostini u emërua – dhe do të mbajë pozicionin – president i Visit Rimini, DMC i ngritur nga Destination Service (Grupi i Promovimit të Hotelit dhe IEG) për të promovuar Riminin dhe tokën e saj të brendshme.

Lindur në Lecce në 1977, De Santis ka jetuar në Rimini që nga 1995 ku u diplomua në Ekonomi të Turizmit në ’99. Karriera e tij u zhvillua brenda Fiera di Rimini të atëhershëm – atëherë IEG – ku ai hyri në 2000 si menaxher i projektit, duke u marrë më pas, me role të ndryshme, me planifikimin dhe zhvillimin komercial të kompanisë, ripozicionimin e ngjarjeve historike, zhvillimin e panaireve indirekte . Në janar 2018 ai u emërua Menaxher Kombëtar i Zhvillimit të Biznesit. Midis 2018 dhe 2019 ai ishte president i filialit të IEG Prostand dhe aktualisht është në bordin e filialit Summertrade. I martuar me një vajzë, De Santis është një tenist pasionant dhe shkrimtar i librave të suksesshëm kushtuar të mëdhenjve të sportit.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here