Historia e tyre eshte me te vertete per tu shkruar ne libra. Quhen Adam dhe Raquel Gonzales cifti qe kishin bashkë 5 vjet martese, kur një mëngjes djali u zgjua dhe nuk e dinte se kush ishte. Adam kishte humbur të gjitha kujtimet. Por Raquel nuk u dorëzua dhe ishte e vendosur ta fitonte sërish.

Një mëngjes herët në shtator të 2016-ës, Raquel kur hyri në dhomën e ndenjes gjeti bashkëshortin e saj me një fytyre të hutuar dhe mori nje pershendetje te ftohte prej tij. Ai dukej se nuk kishte asnjë ide se kush ishte ajo.

Raquel rrëfen se: “E pyeta, a e di se ku je? A e di se në çfarë viti jemi? A e mban mënd emrin tim. Për të gjitha pyetjet ai u përgjigj “JO”.

Ajo shtoi se: “Unë mund të them se sa më shumë e pyeta, aq më shumë mërzitej”. Raquel e siguroi atë se kjo ishte shtëpia e tyre, ajo ishte gruaja e tij dhe kishin tre fëmijë së bashku. Teka, Adam filloi të qajë.

“Unë kam nevojë që të marrësh pak kartën time të identiteti, ku është telefoni dhe karta ime?”.

Raquel i tha Adamit të vishej dhe se do të shkonin menjëherë në spital. Ajo ishte e shqetësuar se mund të kishte ndonjë problem serioz me enët e gjakut në trurin e tij. Kur Adam hapi dollapin dhe pyeti: “Ku janë kostumet e mia?”. Raquel shpjegoi se ai nuk kishte kostume, se ai ishte një trajner personal.

Adami u vesh dhe me gjysmë zemre ndoqi këtë grua që nuk e njihte në spital. Raquel ishte i butë me Adamin, ajo e dinte se kujtesa e tij kishte pasur probleme edhe më parë, pasi një grua u përpoq ta vriste atë.

Në vitin 2011, Adam ishte menaxher i degës të gjigantiy AT & T dhe një udhëheqës i devotshëm i kishës në Lubbock të Teksasit. Pas divorcit nga martesa, ai filloi një marrëdhënie të re, por ajo përfundoi në katastrofë. E dashura e re, e goditi atë në pjesën e prapme të kokës me një objekt metalik, duke e lënë gati të vdekur. Zemra e tij u ndal tre herë gjatë rrugës për në spital, por ai u ringjall nga pajisjet mjekësore çdo herë. Adami përfundoi në koma për katër muaj.

Pasi shkuan në spital, Raquel filloi t’ja mësonte gjërat nga e para.

Kur pa sesa bashkëshorte dhe nënë e mire dukej, Adam ndihej mirë me të. Madje edhe fëmijët nisën ta ndihmonin, duke u përshtatur me ndryshimet në jetën e tyre. Pastaj papritur, një ditë dhjetorim tre muaj pas problemit me amnezinë, Adam u zgjua dhe foli me Raquel me të njëjtën dashuri si më parë.

Raquel e pa Adamin dhe e pyeti nëse e dinte se kush ishte.

Ai i tha: “Si munda të të harroj? Ti je Raquela ime”.

“Oh zemër, ka kaq shumë gjëra që duhet të të them”, tha ajo.

Kujtesa e Adam është rikthyer, por tre vjet ende mungojnë, duke përfshirë disa momente të rëndësishme, të tilla si martesa me Raquel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here