Thirrja e fundit e Hawking ishte kaq e fri,kshme për njerëzimin

Stephen Haëking ishte një nga astrofizikantët më të njohur e në të njëjtën kohë edhe më pesimisti për të ardhmen e njerëzimit.

Ai nuk ngurronte që të ripërsëriste sa herë që i jepej mundësia apelin drejtuar të gjithëve; duhet të largohemi nga Toka.

Thirrja e fundit para se të vd.iste mbërriti nga Norvegjia, i ftuar në një festival shkencor dhe muzikor, që synonte të ndihmonte të rinjtë të kuptonin shkencën komplekse.

“Ka kaq shumë faktorë që kërcënojnë Tokën sot, sa për mua është shumë e vështirë që të jem optimist për të ardhmen”, thotë ai.

Por mes goditjes nga një asteroid e një su.lmi ali.en, rreziku më i madh, sipas shkencëtarit britanik është vetë njeriu. “Ne jemi në shterim të burimeve natyrore që ofron Toka.

Po përshpejtojmë ngrohjen globale, po shkrihen akujt, po shpyllëzojmë planetin dhe po zhd.ukim kafshët”, thotë Haëking.

Sipas tij, në rastin më të mirë njerëzimit i kanë mbetur disa shekuj për t’u arr.atisur prej këtu dhe në rastin më të keq, disa dekada.

Share:

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *