Fiks Fare denoncoi mbrëmjen e së martës një skan dal që ndodh në një laborator privat i cili ofron diagnozën e sëmundjeve në kafshë dhe kontroll mokro biologjik dhe fiziko – kimik të ushqimeve dhe ujit.

Ky laborator analizat e një pule, larë me ujin e Lanës e nxjerr pa baktere dhe të sigurt për t’u konsumuar.

Skandali thellohet kur në investigimin e Fiks Fare mësohet se në këtë laborator kryhen një pjesë e madhe e analizave të vetëkontrollit nga kompanitë prodhuese në vend, të cilat në bazë të ligjit janë të detyruara që këto analiza t’i bëjnë në mënyrë periodike pranë këtyre laboratorëve.

Pranë redaksisë së Fiks Fare mbërriti një den oncim në lidhje me vërtetësinë e rezultateve të analizave të kryera në laboratorin Bio- V në Tiranë.

Për të vërtetuar këtë skan dal i cili r rezikon drejtpërdrejt konsumatorin, gazetarët e Fiksit dërguan pranë laboratorit Bio – V një pulë të cilën e lanë me ujin e ndo tur të Lanës.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here