Shi meteoresh do afrohen ne toke, ja cduhet e dini, nuk duhet te…

  0
  30

  Qielli do të ndriçojë nga një shi meteorësh që njihet ndryshe si Eta Auariids. Ky fenomen do të fillojë në fundjavë dhe do të përfundojë ditën e martë, ku arrin edhe kulmin.

  Eta Aquariids njihen ndryshe si mbeturina të lëna pas nga kometa Haleta. Fenomeni ndodh çdo vit nga mesi i prillit deri në fund të majit.

  Por ato do të jenë më të dukshme gjatë fundjavës në mbrëmje, dhe kulmi që do arrijë mbrëmjen e të martës.

  Spektakël në qiell këtë fundjavë, çfarë

  Astronautët thonë se për ta parë këtë fenomen nuk duhen as syze speciale. Mjafton të shihni në qiell dhe e mira është të jeni në një vend pa drita.

  Shiu i meteorëve shihet më mirë në hemisferën jugore sesa në atë veriore. Mënyra më e mirë për ti parë është të shtriheni me sytë nga qielli që të keni dhe një pamje të qartë dhe më të gjerë.

  Spektakël në qiell këtë fundjavë, çfarë

  Shpejtësia e këtyre meteorëve kapin deri në 148 mijë milje për orë.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here