Lirikë për Vaçe Zelën

I fshive akujt e i shkrive

Tek shtrinin brirët por si hej.

Ti, mjellmë e bardhë e Perëndive

Shkel nëpër zall e nëpër qiej!

Sa ndjenin zërin tënd nga larg

Troftat e flakërinin Drinin.

Sikur të ishte Lumi Varg

Ku mijëra diej rrëzëllinin.

E kënga turret link drejt Qiellit

Sikur ka lidhur Pakt me Të.

Të gjitha ngjyrat e Ylberit

Duken e zhduken në Atë Zë.

Shkreptinin fare verëtimë

Sa na breronin sytë lotë.

Ti na sjell pranë Dashurinë

E Dashurinë mbjell në Botë.

E sido të tërbohen hejtë

Zbut dhe shkëmbijtë Kënga e Saj.

Ti Ditën na e shndërron në Festë

Dhe çelin shelgjet, si në Maj!

Vehbi Skënderi/Naishtedikur.info

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here