Gjyshe Gianna prej 40 vitesh kujdeset të qepë veshjet tradicionale arbëreshe, duke ruajtur me fanatizëm traditat në Horën e Arbëreshëve.

Ajo ka rrëfyer për publicistin arbëresh Mario Caliva kukullat arbëreshe, veshjet tradicionale të gruas arbëreshe.

Teksa i shpjegon Gianna thotë se i ka qëndisur këto kukulla vetëm me copë mëndafshi dhe ar dhe ka 40 vjet që punon me to, e nuk do i shiste kurrë. Të gjitha janë të qëndisura dhe të qepura më dorë.

Më poshtë edhe kukullat arbëreshe dhe veshjet tradicionale, qoftë në kishë, në të përditshme, veshja e nuses etj.

Gruaja arbëreshe në kishë
(Veshja ka dhe ruzarin dhe kryqin)

Veshja e përditshme e gruas arbëreshe

Veshja për në festa

Veshja e gruas që shoqëron nusen në kishë

Veshja e nuses kur martohet

Veshja kur del

Burimi: DiasporaShqiptare.al

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here