Italia: Do u paguajme qerane te gjitheve atyre qe punojne ne distance

Puna në distancë është bërë një mundësi për shumë gjatë pandemisë, që do të thotë që zyra tani mund të jetë diku nga një tryezë kuzhine në një plazh me rërë në anën tjetër të botës. Dhe ndërsa zhvendosja në një qytet piktoresk italian mund të jetë faktor në listat e shumë njerëzve, kjo perspektivë sapo u përmirësua me dy destinacione që ofrojnë të paguajnë punëtorët që bëjnë lëvizjen.

Në një përpjekje për të joshur të sapoardhurit, Santa Fiora në Toskanë dhe Rieti në Lazio do të paguajnë deri në 50% të qirasë së kujtdo që vendos të lëvizë aty dhe të punojë në baza afatgjata. Qiratë tashmë janë relativisht të ulëta, kështu që marrëveshja është potencialisht shumë tërheqëse, por mos bëni asnjë gabim, ky nuk është pushim me pagesë.

Aplikantët duhet të kenë një punë “aktive”, edhe nëse mund ta bëjnë atë përpara një laptopi në një tarracë panoramike me pamje nga ullishtet. Nuk ka rëndësi se çfarë bëni për të jetuar, për sa kohë që keni aftësi teknike aq sa mund ta bëni kudo. Megjithëse Italia po del ngadalë nga vala e saj e fundit pandemike, ajo shpreson të rihapet siç duhet për udhëtarët gjatë javëve të ardhshme, duke rritur perspektivën tunduese të një vere tipike italiane.

Dhe ndërsa Covid e ka goditur Italinë veçanërisht fort krahasuar me disa nga fqinjët e saj europianë, një rresht argjendi ka qenë që njerëzit janë zhvendosur në qytete të shpopulluara më parë, duke sjellë jetë të re në zonat e rënies së mëparshme që tani ofrojnë distanca sociale dhe shkallë më të ulët të infektimit. Të ashtuquajturat “fshatra inteligjentë të punës” tani po lulëzojnë në Itali ndërsa autoritetet lokale kapin potencialin e rritjes së internetit me shpejtësi të lartë dhe ngritjen e “laboratorëve” të pajisur për telekomunikuesit. (CNN) E . S / SCAN

Share:

Author: ouralb_admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *