Fast Company/ Shqiptari ne Amerike pjese e 10 ska.ndaleve me te medha boterore per kete dekade

  0
  6

  Në fund te cdo viti, Fast Company zakonisht mbledh skan.dalet me te medha te vitit. Por duke qenë se ky vit shënon edhe fundin e një dekade Fast Company beri nje perzgjedhje me te gjere.

  Ata perzgjdhon ska.ndalet me te medha te dekades se fundit.

  Perkrah listes me ngjarje dhe emra nga me te rendesishmit boterore nje nder “ Fituesit e Dekades” eshte dhe BIG PHARMA me CEO shqiptarin Martin Shkreli.

  Themeluesi dhe ish-CEO i Turing Farmaceutikës – ndoshta i njohur më mirë si “farmacisti” Martin Shkreli pa fatin e tij të ndryshoje në fund të vitit 2015, menjëherë pasi kompania e tij bleu te drejten e nje ilaci qe kuronte H.IV-AI.DS. Shkreli e rriti cmimin e ilacit brenda nates me 5000%, duke shenuar keshtu rritjen me te shpejte te ndonje produkti farmaceutik ne histori.

  Shkreli përfundimisht u shpall fa.jtor për ak.uza të shumta për ma.shtrim. Ai u de.nua me 7 vjet b.urg dhe 7.4 milion dollare gj.obe

  Epo besojme e ka merituar futjen ne ska.ndalet e shekullit

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here