Faik Konica, (15 mars 1875 – 15 dhjetor 1942) ishte një figurë e rëndësishme e gjuhës dhe kulturës shqiptare në dekadat e para të shekullit të njëzetë. Ministri shqiptar para luftës në Uashington, revista e tij, Shqipëria (Albania), u bë botimi kryesor i shkrimtarëve shqiptarë që jetonin jashtë. Faik Konica shkroi pak për letërsinë, por si stilist, kritik, publicist dhe figurë politike, ai pati një ndikim të jashtëzakonshëm në shkrimet dhe kulturën shqiptare në atë kohë.

Fan Noli flet për Faik Konicën në një mbledhje të Vatrës me rastin e 80-vjetorit të Nolit. Boston, 1962./Naishtedikur.info

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here