Në mars numëroi 35 mijë të moshuar të vétmuar në qytetin e Tiranës, sot do të japë drekë vetëm për 44 pleq të veétmuar.

Kryebashkiaku i Tiranës i ka qéjf fotot dhe videot duke shpërndàrë ushqim për të vàrfrit. Janë pa shpénzíme dhe kanë efékt tek njerëzit.

Se sa kùshtòn një foto që do ta bëjë për Vitin e Ri, zbùlohet nga ténderi mbyllur nga Bashkia Tiranë më 14 dhjetor 2020.

Janë më shumë se 23 milionë lekë, për t’u dhënë drekë vetëm 44 të moshuarve. Të tjerët, le të ngòpen duke parë Veliajn në televizor.

Numri e të moshuare të vétmuar na e ka dhënë vetë Erion Veliaj më 29 mars 2020. Në një aksion për të ndihmuar me ushqime të moshuarit me moton “Adépto një të moshuar”, kryebashkiaku u shpreh:

“Në Tiranë kemi 35000 të moshuar që jetojnë vétëm. Ne do fokùsohemi te ata që janë realisht vetëm. 0800 0888 është numri i telefonit për të gjithë pensíonístët që janë vétëm. Nëse kanë aplíkacíone të kërkojnë ndihmë tek Shqipëria.al” .

Sigurisht, që ky numër të moshuarish është hàrruar bashkë me numrin e telefonit. Por, qenkan pakésuar të moshuarit e vétmuar, kanë mbétur vetém 44.Image may contain: 3 people, people smiling

Programi i Bashkisë

Bashkia e Tiranës do të ushqéjë 44 të moshuar të vétmuar me më pak se 380 lekë (të reja në ditë) për 4 muaj.

Tenderi me fond 23.31 milionë lekë u zhvíllua në Agjencinë e Pròkurímit Publík. Tenderi konsíston në ofrímin e Asístencës shtëpiake për të moshuarit e vétmuar. Sipas detajeve të dokùmentacíonit, bëhet fjalë për një projekt social 4 mujor, ku asístentët në familje do të kujdésen për drekën e 44 të moshuarve.

Megjithatë, bëhet fjalë për më shumë se vetëm kujdésin në të ngrénë. Sipas tenderit, detyrat e asístentëve socíalë vijojnë si më pòshtë:

Mbéshtétje për kujdes shëndetësor;
Ofrimi i vaktit ushqimor;
Përkujdésje psíko-socíale;

Mbéshtétje për përkujdés për plotësimin e névojave bazíke hígjeno-sanítare;
Pjesëmàrrje të përfítuesve në aktivitete socíal-kulturore për të síguruar socíalízim;
Mbéshtétje për përfítímin e teràpisë okùpacíonale pranë qendrave ditore bashkiake.Dita Ndërkombëtare e të Moshuarve, Veliaj: Vazhdojmë edhe këtë vit me ndërtimin e 50 këndeve | Panorama ONLINE | lajm i fundit, lajmet e fundit, lajme

Ku u gjetën paratë?

Fondi është vënë në díspozícion nga të ardhurat e Buxhetit të Shtetit nga Shërbimin Socíal Shtetëror trànsferuar në Bashkinë e Tiranës me shkresën Nr.15019 prot dt.11.05.2020 për ”Akordimin e fondeve për financim në ofrimin e shërbimeve të përkujdesit shoqëror për vitin 2020”.

Në çmimin e tenderit përfshíhet një vakt (dreka) për 44 të moshuar të vétmuar në Tiranë, për një periudhë 4 mujore, në total 104 ditë.
Gjithashtu, në këtë çmim përfshíhet pàgesa 4-mujore për një staf i përbërë nga 1 koordinator dhe 4 punonjës të tjerë, pra, në total 5 persona.Drekë për të moshuarit, Veliaj: Mbështetje për moshën e tretë | Gazeta Dita

Tender pa garë

Tenderi është zhvilluar pa garë, sepse në të ka pasur vetém një pjesémàrrës, Qendra për Administrim Socíal Ekonomik térrítorial”. Kjo qendër është frékuéntuése e rregullt e fondeve të Bashkisë Tiranë. Arsyeja kryesore që nuk ka pasur konkùrréncë është vlera e vogël e fondit, pra vetëm për 44 të moshuar. Është një aksion simbolik i Bashkisë me para të màrra nga Shërbimi Social, që e ka si objekt punë këtë përkujdésje. Pra, kaq pak para mjàftojnë vetëm për fotot e kryetarit Veliaj.

Afati kohor për hapjen e ofértave ose kérkesave për pjesémàrrje ishte 27 nëntor 2020, ora 12:00, ndërsa fituesi u shpàll më 14 dhjetor 2020.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here