Mjeku imunolog Genc Sulçebe tha në studion e emisionit “Opinion” se sipas të dhënave të deritanishme mutacioni i ri i koronavirusit që është shfaqur në Britaninë e Madhe është të paktën 2 herë më infektues se variantet e mëparshme.

Genc Sulçebe: I do not know how it will be decided directly the next day to  wear forced masks. Here is what I saw on the street - Aktualitet

Pjesë nga biseda:

Sulçebe: Ngjitet 2 herë më shpejt se sa varianti aktual i koronavirusit. Dhe kjo është vënë re në strukturën qelizore. Po bëhen studimet më të thella për të parë nivelin e këtij mutacioni, se sa i rrezikshëm është.

Fevziu: Pse shtetet evropiane, përfshirë dhe Shqipërinë mbyllën kufijtë me Britaninë?

Sulçebe: Vetë kryeministri britanik komunikoi se kemi të bëjmë me një variacion të virusit i cili është i transmetueshëm pothuajse 2 herë më shpejt.

.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here