Duket si Agjencia e të Ardhurave, por është thjesht një mashtrim – Giornale

  0
  4


  Ditët e fundit, një email i rremë ka filluar të qarkullojë duke ftuar përdoruesit të shohin dokumentet e bashkangjitura: mashtruesit duan të besojnë se komunikimi dërgohet nga Agjencia e të Ardhurave, por kjo nuk është absolutisht kështu.

  Në realitet është një mashtrim, autorët e së cilës dërgojnë e-mail të cilat, në një vështrim pak të kujdesshëm, mund të duken të dërguara në të vërtetë nga autoritetet tatimore, por që në realitet kanë qëllimin e vetëm të vjedhin të dhënat e ndjeshme të viktimës.

  Tashmë nga objekti “Drejtori i Agjencisë”, qëllimi i mashtruesve është që ta sjellin viktimën në konfuzion: në tekst, përdoruesit ftohen të ndjekin udhëzimet dhe të shkarkojnë skedarin e bashkangjitur për të parë nëse pagesat janë në rregull apo jo.

  Email-et, ndërsa raportojnë padrejtësisht logon, nuk dërgohen nga Agjencia e të Ardhurave e cila, përmes një njoftimi për shtyp, ftoi përdoruesit të jenë të kujdesshëm ndaj këtij lloji të mesazheve, duke kujtuar se si Agjencia nuk dërgon kurrë komunikime që përmbajnë të dhëna personale me e-mail tatimpaguesit.

  Për fat të keq, pra, ky është edhe një episod tjetër i mashtrimit kundër konsumatorëve: një mashtrim kompjuterik i krijuar për të vjedhur të dhëna personale, të tilla si një numër i kartës së kreditit. Phishing konsiston në dërgimin e postave elektronike false, me sa duket vijnë për shembull nga një bankë ose një kompani e kartave të kreditit që përdorin logon, emrin dhe paraqitjen tipike të kompanisë për të cilën dëshironi të besoni se po dërgon komunikimin , por në realitet është një mashtrim i vërtetë.

  Këshilla për të shmangur rënien viktimë e kësaj vepre penale është për këtë arsye të siguroheni që emaili i marrë është në të vërtetë një komunikim zyrtar dhe për këtë arsye nuk paraqet elementë të dyshimtë (siç është një adresë e dyshimtë e-mail).

  Pasi të keni marrë këtë lloj emaili, mos hapni kurrë lidhje duke ju ftuar të futni të dhënat tuaja personale dhe mos shkarkoni kurrë skedarët e bashkangjitur.

  Kujdesi në këto raste nuk është kurrë shumë dhe prandaj, nëse dyshoni për diçka, një telefonatë për të siguruar që komunikimi i marrë është dërguar në të vërtetë nga institucioni në fjalë mund të na shpëtojë shumë telashe.  Source link

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here