“Do lexojmë mesazhet në WhatsApp”, qeveria jep lajmin e papritur |

  0
  6


  Ky postim është lexuar tashmë 2 herë!

  GJERMANI

  Qeveria e Gjermanisë ka miratuar një projekt ligj me të cilin lejon që institucionet e inteligjencës të mund të lexojnë shkrimet në WhatsApp dhe shkëmbimet e mesazheve të koduara të ngjashme.

  Zv. zëdhënësja e qeverisë, Ulrike Demmer deklaroi se kabineti i ministrave ka pranuar projektligjin e paraqitur nga Ministria e Brendshme i cili u njeh mundësinë institucioneve të inteligjencës që të lexojnë shkresat e koduara në WhatsApp dhe aplikacionet tjera të ngjashme.

  Sipas kësaj Zyra Federale për Mbrojtjen e Kushtetutës (BfV) që është përgjegjëse për inteligjencën e brendshme në Gjermani dhe Shërbimi Federal i Inteligjencës (BND) përgjegjës për inteligjencën e jashtme dhe Shërbimi i Kundërzbulimit Ushtarak (MAD) do të mund të lexojnë dhe të ndjekin mesazhet e koduara.

  Projektligji në fjalë pritet të miratohet në Parlamentin Federal. Për zbatueshmërinë e cila do të hyjë në fuqi duke u shndërruar në ligj pas miratimit nga Parlamenti do të vendoset kushti për një vendim gjykate.

  / Lajmet e AZHR-së  Source link

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here