Zgjidhja e zgjedhur nga Giuseppe Conte për të zbardhur çështjen , e cila nuk ishte revokimi i koncesionit i shpallur një ditë më parë nga vetë Kryeministri, është një pazar për .
Në fakt, e gjithë familja veneciane dymbëdhjetë orë pas njoftimit të marrëveshjes e gjeti veten 805 milion euro më të pasur se mbrëmjen e mëparshme. Falë vendimit të këshillit të ministrave, në fakt, aksionet e Atlantias u çmendën në bursë, duke u rritur me 26.65% brenda pak orësh, dhe duke vendosur 768.9 milion euro vetëm në xhepin e familjes Benetton. Euforia ishte e tillë që përfshinte të gjitha letrat me vlerë të cituara që ata mbanin, të qëlluara. Me Autogrill Luciano dhe familja e tij janë bërë më të pasur me 29.8 milion euro. Me Generali ata futën në xhep 6.2 milion të tjerë dhe Mediobanca i pasuroi gjithashtu me 186 mijë euro.

Kështu që pas gati dy vjetësh manfrina, as kryeministri dhe as lëvizja me 5 yje nuk kanë vendosur të heqin koncesionin për Autostrade për l’Italia (Aspi) që është njoftuar disa herë, duke shkaktuar tronditje në bursë. Gjatë natës në Palazzo Chigi, propozimi i Benettons për të shitur të gjithë aksionet në Aspi tek Cassa Depositi e Prestiti (CDP) u refuzua së pari dhe më pas u miratua një plan që parashikon daljen e ngadaltë progresive të Atlantia – një kompani e kontrolluar nga Benettons – nga kryeqyteti të Aspi në favor të vetë Cdp dhe të investitorëve të rinj institucionalë. Ky plan ishte studiuar brenda vetë CDP dhe i ishte paraqitur qeverisë që në vjeshtën e vitit 2018, por menjëherë u la mënjanë për shkak të kundërshtimit të delegacionit qeveritar të M5-ve që kishin frikë në atë mënyrë për të humbur fytyrën sepse koncesioni nuk u revokua. siç kishte premtuar. Edhe nëse që nga ajo datë disa eksponentë të Grillinit siç është Stefano Buffagni i mençur i ftuar për të parë detajet më mirë …Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here