Christina Maria Aguilera lindi më 18 nëntor 1980 në New York City, New York. Është një këngtare të muzikës Pop amerikane.

Aguilera ka lindur në Staten Island, New York City, New York, në një familje ku babai i saj ishte një ekuadorian i bardhë, ndërsa mamaja e saj ishte me prejardhje nga Irlanda, duke e bërë kështu katolike. Por prindërit e saj do të ndaheshin dhe në rrethana të tilla, nëna e merr atë së bashku me të motrën tek gjyshja e tyre në një zonë ku jetonin vetëm jakat e bardha.

Christina ka treguar se i ati i saj gjithmonë ishte jashtëzakonisht impulsiv, kontrollues dhe keqtrajtonte pjesëtaret e familjes. Kjo tregohet edhe në këngën “I’m OK”, si dhe “Oh Mother”. Edhe pse i ati i Christina është përpjekur që të lidhet sërisht me të bijën, ajo ka mohuar të pajtohet me të, ndërkohë, nëna e saj është martuar për të dytën herë dhe ka ndryshuar emrin.

Këngët me te njohura
Genie in the Bottle (Gjeniu ne shishe) 1999
What a girl wants (Çfarë kërkon një vajze) 1999
Come on over baby (All i want is you) (Eja i dashur, ai qe dua je ti) 2000

Pero me acuerdo de ti (Por me kujtohesh ti) 2000
Nobody wants to be lonely (Asnjë nuk do te rij vetëm) 2001 me Ricky Martin
Lady Marmalade (Zonja Marmelate) 2001 me Lil Kim, Pink, Maya dhe Miss Elliot
Dirrty (E ndyre) 2002

Beautiful (E bukur) 2002
Fighter (Me luftarake) 2003
Can’t hold us down (S’mund te na arrini dot) 2003
Somos Novios (Jemi te dashur) 2006 me Andrea Bocelli

Ain’t no other man (Nuk ka njeri tjetër) 2006
Hurt (Te vret ne shpirt) 2006
Candyman (Njeri i ëmbël) (2007

Oh mother (Oh, Nene) 2007
Keeps Gettin’ Better (Duke u ndjere me mire) 2008/Naishtedikur.info

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here